Moc děkujeme za podporu a hojnou účast na sobotním tvoření i následných kulinářských soutěžích.

Zatím mám k dispozici pouze recept na pomazánku, která se umístila na druhém místě, a to Cibulovo česnekovou:

Francouzská cibulová pomazánka

POTŘEBUJEME

  • 1 1/2 nasekané cibule
  • 1 šálek smetanového sýru (např. lučina, gervais)
  • 1/2 šálku majonézy
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře

POSTUP

  • Na pánvičce si rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme cibulku (dozlatova), cca 15 min.
  • Poté sundáme z plamene a počkáme, dokud nevychladne.
  • Mezi tím si v míse smícháme sýr, majonézu, sůl, pepř a česnek.
  • Jakmile cibulka vychladne, přidáme ji do sýrové směsi a důkladně promícháme.
  • Pokud máme hotovo, necháme cca 1-2 hodiny odpočívat v lednici.

Další recepty doplním, jakmile je autoři odtajní.